Záujem o štipendium na štúdium jazykov prejavilo 7 stredoškolákov

20.04.2008 Prešov

Prešov 20. apríla (TASR) – Už len 5 dní zostáva študentom stredných škôl v prešovskom kraji na to, aby sa uchádzali o sociálne štipendium, ktoré vláda SR ponúka na jednoročné štúdium jazykov na vybraných stredných ...
Štipendium je určené pre študentov zo sociálne slabších rodín a zo sociálne znevýhodneného prostredia. Podľa hovorkyne Prešovského samosprávneho kraja Veroniky Fitzekovej do dnešného dňa na odbore školstva evidujú iba sedem žiadostí.
\"Predpokladáme, že hlavný nápor záujemcov bude na budúci týždeň. Naši pracovníci vybavia denne minimálne päť ľudí, ktorí majú záujem o podrobnosti. Predpokladáme, že nakoniec bude viac žiadostí ako dokážeme uspokojiť. V tejto chvíli vieme obsadiť po dve miesta na španielčinu, nemčinu a francúzštinu. Na anglický a ruský jazyk zatiaľ miesta nie sú vypísané, \"dodala pre TASR Fitzeková.
Sociálne štipendium môžu študenti využiť na úhradu nákladov za ubytovanie, stravovanie, nákup kníh, cestovné z miesta bydliska jedenkrát za rok, poistné a vreckové. Je určené pre žiakov 3. ročníkov stredných škôl, 3. alebo 4. ročníkov päťročných bilingválnych škôl, 7.ročníkov osemročných gymnázií alebo 5.ročníkov šesťročných gymnázií. Podmienkou získania štipendia je v prvom rade ovládanie príslušného cudzieho jazyka na požadovanej úrovni a priemerný prospech do 2,0. Uzávierka žiadostí je 25. apríla.
 

Vyberte región